dinsdag 30 juni 2009

Ding 17 en een aanvulling op ding 15

Ik heb gekeken op Lulu en Biblio.com, en dus op boeken gezocht.
Van Lulu heb ik een paar RSS feeds in mijn reader gezet, o.a. van kattenboeken, maar ook van fantasyboeken. Ik heb geprobeerd een boek te maken, maar dat is me niet gelukt, wel een kattenkalender, die ziet er heel mooi uit en ik wilde die ik op mijn zetten, maar helaas, dat is mij niet gelukt. Ik heb wel het intenetadres.
Het is leuk om te doen, maar je moet er wel het één en ander van afweten.
Op Biblio.com blijf je zoeken en kijken naar hele bijzondere en dure boeken zoals dit exemplaar van Bruintje Beer. Dat is dus echt wel voor de serieuze verzamelaar, leuk om naar Biblio.com te verwijzen als een klant naar iets speciaal op zoek is. Het plaatje erbij van het boek kreeg ik niet helder, dus ditmaal een bericht zonder plaatjes
MONSTER RUPERT 1934
by Tourtel, Mary. Illustrated by Mary Tourtel

Price: £800.00 (€ 940.85) (dat is geen kattenpies!)


• Bookseller: Stella & Rose's Books (GB)
• Seller Inventory #: 689360
• Binding: Hardcover
• Publisher: Sampson Low, Marston & Co. Ltd. 1934
Book Description
Sampson Low, Marston & Co. Ltd. 1934. Good condition with no wrapper.1st ed edition. Orange boards and spine. Front cover shows Rupert and his friend Peter in a room with two barrels and a trunk. Coloured picture of Rupert on spine. 6 stories, first one is 'Rupert at the Seaside'. Colour frontis as cover. 50mm thick. 9 x 6". Unpaginated. Spine has 4" split at rear edge, 1" split at top edge, is worn at top and tail and rubbed. Titles and picture on spine clear and complete. Cover edges are rubbed with corners worn. Rear cover is scuffed with a couple of small scratch marks. There is light browning to first and last pages and just a few foxspots to contents which are unusually bright and clean. One page has corner tip torn off and there are a few small closed edge-tears. A remarkably bright copy of this scarce Rupert book.
Nog even terug naar ding 15 en wat je ermee kunt doen in de bibliotheek.
Bij activiteiten zoals een kinderboekenweek, boeken week, Jonge Jury of de Nederlandse kinderboekenjury, kun je samen met kinderen, maar ook volwassenen een podcast maken van bijv. welke boeken zij gelezen hebben, evt. een discussie aan verbinden, of een schrijver interviewen, mogelijkheden genoeg!

dinsdag 23 juni 2009

Ding 15 en 16

Haha, eindelijk, na veel gepuzzel en gedoe staan dan eindelijk de filmpjes die ik leuk vond op mijn weblog.
Om ideeën op te doen hoe je filmpjes op een leuke manier kunt gebruiken voor de bibliotheek vind ik 'Biblio tube' zeker de moeite waard. Ik heb er 3 filmpjes van afgehaald die ik erg leuk vind. Vooral het filmpje 'Hoe moet ik zoeken op Internet? Leuk om met een groep kinderen zo'n filmpje in elkaar te zetten.
Op het filmpje 'Hoe maak ik een kookboek?' zag ik tot mijn verbazing dat Anna Woltz die uitleg gaf, die had ik in maart nog gezien op de Bisschop Ernstschool in Goes tijdens het Schrijversfestival. Zij vertelde inderdaad dat zij als kind al erg graag kookte, maar ook graag boeken las. Ik was daar samen met Jodi, een stagiare en die heeft het filmpje van You tube gemaakt, dat vond ik ook wel aardig om erbij te zetten.
Op mijn (katten)weblog moet er natuurlijk een filmpje bij waar de kat een hoofdrol speelt en hoe kan het anders dan een filmpje van 'Simon's cat'.
Nog eventjes iets over ding 15.
Ik heb vooral naar radiocast gekeken en daar gaat het je van duizelen wat je daar allemaal kunt beluisteren aan radioprogramma's. Ik heb me natuurlijk geabonneerd op 'Vroege Vogels', altijd leuk om naar te luisteren en bij te houden, dat heb ik ook gedaan voor het dagelijkse hoorspel van Ollie B. Bommel en Niet lezen, maar luisteren.

Simon's Cat

dinsdag 16 juni 2009

ding 12, 13 en 14

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een bericht op mijn weblog gezet hebt.
Dat betekent niet dat ik al die tijd niets aan de 23 dingen heb gedaan. Ik kom even terug op het twitteren, toch vind ik het best wel leuk, iedere dag ben ik toch wel weer benieuwd wat er weer allemaal gebeurd is, en zelf vind ik het gewoon leuk om af en toe er iets op te zetten wat je beleefd hebt. Af en toe twitter ik met een koratliefhebber. Jammer dat hij er maar af en toe maar iets zegt over zijn poezen, maar dat is dan ook wel weer spannend.
Ding 14, google docs heb ik met een paar collega's uitgeprobeerd en dat vind ik toch wel ideaal, zeker voor je werk is het een hele winst en je kunt waar je ook bent je documenten raadplegen. Ideaal. Ding 14 moet ik ook weer aan wennen. Ik heb me opgegeven bij ICQ voor groepen, 1 algemeen over katten en de ander over vooral dierenbescherming en dan voor katten in het bijzonder, maar daar wordt niet zoveel gechat. Ik ga "meebo" nog eens bekijken en dan stop ik ermee. Op naar ding 15. Helaas bezit ik geen geluidskaart, ik ga het dus allemaal eens bestuderen.

maandag 8 juni 2009

Ding 13

Ik heb een document geplaatst in Google documents. Nu nog zoeken naar mensen die mijn document wil ontvangen. Misschien zijn er liefhebbers die zich hiervoor op willen geven.
Graag even het e-mail adres doorgeven. Henri, kun jij eventueel voor een lijst zorgen met e-mails van medecursisten? Ik ga verder met ding 14.

zondag 7 juni 2009

Ding 12

Twitteren is nu niet echt mijn ding, of misschien moet ik er nog een beetje aan wennen en heb ik het nog niet echt begrepen. Het is onvoorstelbaar wat daar allemaal gebeurt. Of het nu echt mijn ding is?
Ik ben het twitteren nu beu en ga het volgende ding is uitproberen. Later kom ik nog wel eens terug op het twitteren, maar nu heb ik er even genoeg van.

woensdag 3 juni 2009

Ding 11

Het leuke van wiki's is dat je samen met mensen waar je iets gemeenschappelijks mee hebt tot unieke documenten te komen.

Bibliotheekleden/bezoekers hebben gemeenschappelijk dat ze uit een bepaald dorp, stad, gebied komen. Hun belangstelling gaat dus uit naar wat er in hun omgeving van belang is. Het lokaal informatiesysteem van de St. Joseph County Public Library System vind ik goed opgezet, zoals de rubriek lokale auteurs, lokale genealogie, lokale politiek, gemeenschappelijke hobby's etc. Ook de wikipagina van de bibliotheek Deventer vind ik goed van opzet.

Om zelf te oefenen heb ik voor de '23 dingen wiki' de volgende entrie gemaakt met het volgende adres: http://23dingen.pbworks.com/Siamezen-en-Oosters-Korthaar#view=edit, natuurlijk gaat deze wiki over mijn zeer geliefde siamezen/oosters korthaar.

Voor de Zeeuwse favorietenwiki heb ik de entrie 'Johanneskerk Kruiningen' gemaakt. Deze kerk is me heel dierbaar. Ik heb er een speciale band mee en het is een soort 2e huis dat je met de andere dorpsgenoten deelt. Ik ben er bijna iedere zondag, en dat doe ik met veel plezier! Ik kan daar echt van genieten, niet dat de preken me altijd boeien, integendeel, maar ik zit er gewoon graag, ik kom er tot rust, ik zie mijn dorpsgenoten en denk nou niet dat er nooit geen poezen in de kerk zijn, die komen daar om de kerkmuizenpopulatie op peil te houden.
Denk nou niet dat dit een grap is, ik heb er zelfs een foto van.